Sevinal Opti+ – Nebezpečný podvodný přípravek

Sevinal Opti+ je podvodný produkt, který je prodáván na internetu a slibuje zázračnou léčbu inkontinence. Tento přípravek není schválen Státním ústavem pro kontrolu léčiv (SÚKL), což znamená, že není zajištěna jeho bezpečnost ani účinnost. Výrobci často používají falešné recenze a zavádějící marketingové kampaně, aby přesvědčili spotřebitele o jeho účinnosti. Užívání takových neschválených přípravků může vést ke zdravotním komplikacím.

O Sevinal Opti+

Údajně se jedná o kapsle na inkontinenci, které obsahují dýňový extrakt, Saw palmetto, extrakt z šípku, kořen Maca, „Buchu“ a vitamíny skupiny B. Nevíme však v jakém množství. Víme jen že v balíčku je 120 kapslí a má objem 30 g. Abyste si ho objednali, musíte zavolat operátorovi (což je krajně podezřelé). Většinou se dozvíte informace v lámané češtině, každý se asi dovtípí, co to znamená: někdo za stránkami neumí ani česky. Sevinal Opti+ – Nebezpečný podvodný přípravek

Proč je tento přípravek nebezpečný?

  • Nelegální prodej – Sevinal Opti+ nemá potřebná schválení SÚKL a je prodáván na pochybných internetových stránkách.
  • Falešné recenze – Přípravek je často propagován pomocí recenzí, které nejsou ověřené a mohou být zavádějící.
  • Neznámé složení – U nelegálních přípravků je často nejasné, jaké látky skutečně obsahují, což zvyšuje riziko vedlejších účinků.
  • Zdravotní rizika – Neschválené léky mohou způsobit zdravotní komplikace

Jak se chránit před podvodnými léky

Pokud se setkáte s nabídkou neznámého přípravku, je důležité ověřit jeho pravost na webových stránkách SÚKL. Nelegální prodejci často využívají podvodných webů, které imitují vzhled a styl důvěryhodných stránek, aby nalákali zákazníky na nákup.

Typicky také tyto stránky:

  • chtějí získat vaše telefonní číslo a jméno, ale neumožní vám přímo zadat objednávku do systému (jako je to běžné na e-shopech) – viz snímek s objednávkou pod názvem „Přihláška“
  • mají přemrštěné slevy (až 50 %), které vás nutí rychle nakoupit produkt
  • mají jazyk, který je často lámaný a nedůvěryhodný či jinak nepřesný, typicky neodpovídá češtině (např. složení je napsáno jako sloučenina)
  • neuvádí přesné údaje o složení (víme sice jaké účinné látky jsou obsaženy, ale nevíme, v jakém množství)
Sevinal Opti+ – Nebezpečný podvodný přípravek
Zvláštní „Přihláška“ na webu pureorganic.me, která z vás chce dostat číslo a jméno. Normálně si objednat jako na e-shopu (s fakturační adresou a vybráním dopravy) nemůžete.

Jak to probíhá, když zadáte telefonní číslo a jméno

Po zadání telefonního čísla na vás podvodníci nenechají dlouho čekat. Zavolá vám odborník či zákaznická podpora dané stránky s tím, že vám zadá objednávku. Vzhledem k častému malému obsahu kapslí v balení vám doporučí, abyste si koupili více balení, protože jinak účinek nebude uspokojivý. (Což je obecně pravda, užívání ověřených doplňků stravy na tyto problémy má delší náběh účinků, problém však je, že zde utratíte mnohonásobně větší částky.) Jenže v tu chvíli budete muset zaplatit více, operátor na telefonu vás však bude nutit koupit si přípravek, abyste vyřešili vaši zdravotní komplikaci. Kývnete a dokončíte objednávku. Obvykle vám přípravek doručí a vy ho začnete užívat, ale při užívání se moc nic nestane nebo začnete mít zdravotní komplikace (jak jsme již psali, přípravek neprochází kontrolou SÚKL). Tehdy zjistíte, že vám to vůbec nepomohlo. Jenže přichází další telefony, zda si objednáte zas, což je opravdu otravné a začnete litovat. Doporučujeme si proto zablokovat tato čísla, aby vás zbytečně neotravovali.

Sevinal Opti+ – Nebezpečný podvodný přípravek
Varování SÚKL před přípravkem Sevinal Opti +.

Rada na závěr

Nejlepší, co můžete udělat, je ověřit si, zda to, co kupujete, je skutečně pravdivé. Pokud vám něco nesedí, nebojte se odmítnout nabídku, i kdyby byla jakkoliv úžasná (toho podvodníci často zneužívají). Proto píšeme o podvodech na internetu, abychom i vás uchránili před podvodníky.

 

Zdroje: https://www.sukl.cz/leciva/webove-stranky-s-nelegalnimi-nabidkami-leciv

 

Časté otázky

Je Sevinal Opti + podvod?

Ano, i když jeho užívání může přinést nějaké účinky, jde o nelegální přípravek, před kterým varuje SÚKL. Kupovat bychom ho rozhodně nedoporučovali.

Kde koupit Sevinal Opti +?

Sevinal Opti + nenaleznete v běžné lékárně ani na důvěryhodném e-shopu. Pravděpodobně budete muset zadat své telefonní číslo a jméno na nedůvěryhodnou stránku, což vám rozhodně nedoporučujeme a raději nákup nedokončujte.

Co lze koupit místo Sevinal Opti +?

Můžete vyzkoušet řadu doplňků stravy na močové cesty, ať už na prostatu: Uniprosta či ProstaXin; nebo na celkové zdraví močových cest: Urigo, Urinal Akut či Urixin.

Celkové hodnocení

Ohodnoťte kliknutím na počet hvězd.

Hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Buďte první, kdo ohodnotí tento článek.

Napsat komentář